Cel mai bun player Multimedia

Orice mobil smartphone trebuie sa aiba si un player multimedia capabil…musai J Am cautat recent pe Market un player bun, dar nu am gasit ceva care sa se descurce cu foarte multe formate si in acelasi timp sa aiba si o interfata foarte buna. Din aceasta cauza trebuie sa spun ca in “finala” au ajuns trei player-e.

Samsung Galaxy S

Eh, oare ce se mai poate spune astăzi la jumătate de an de la lansare despre cel mai bine vândut telefon cu Android de la Samsung? Că ține în continuare pasul cu noile apariții în domeniu și că înca impresionează cu ceea ce ofera? Cu siguranță DA.

Samsung Galaxy S II

Stacheta stabilita de modelul deja arhicunoscut si anume Samsung Galaxy S, se va ridica si mai sus o data cu lansarea modelului Galaxy S II.

Android 3.0 caracteristici si scurt review

In sfarsit se prefigureaza platforma Android 3.0, poate cea mai asteptata versiune de Android in luna Martie 2011.

Tableta HTC Flyer

Sa vedem de data asta ce tableta arunca gigantul HTC pe noul teren de lupta al tabletelor echipate cu Android. Modelul lor este echipat cu un procesor la 1.5 Ghz, memorie ram de 1Ghz, camera foto de 1.3 respectiv 5Mp care filmeaza Hd(720p).

joi, 22 decembrie 2011

Olympus Pen E-PL2

Dacă mai țineți minte, în altă postare, aici spuneam că vreau să-mi vănd camera foto pentru a trece la o clasă superioară de calitate dar și preț. Deși aveam de ales între Nikon D3100, Canon Eos 1100D, Panasonic GF2 și Olympus Pen E-Pl2, l-am ales pe acesta din urmă, toate fiind cu preț de maxim 400 Euro în Germania.
Pentru cine nu înțelege ce vreau să spun prin clasă superioară față de camerele compacte, poate în comparația de mai jos o să vi se pară mai clar ce vreau să spun.
Comparație între mărimile senzorilor-camere compacte și Olympus Pen

Așadar mărimea senzorului contează foarte mult la calitatea unei poze, captând mai multă lumină, iar clasa Micro Four Thirds este un joint-venture Olympus-Panasonic, ceilalți mari producători încercând să-și impună propriile standarde de lentile (Canon Ef/Ef-s, Nikon F, Pentax K, etc.)și senzori. Nu o să vă plictisesc cu un review foarte detaliat, pe care îl găsiți pe site-urile specializate foto, ci doar părerea mea despre PEN, pe care tocmai ce l-am primit astăzi dimineață.
Pentru cine vrea să vadă conținutul cutiei, mai jos e filmulețul cu despachetarea lui.


Camera ca și construcție mi se pare solidă și mai ușoara decât îmi închipuiam. Oricum, pentru mine greutatea a fost aproape la fel de importantă la alegerea PEN-ului ca și calitatea pozelor sau dimensiunile. Deși pe majoritatea site-urilor  Olympus Pen este în categoria D-Slr,  este de fapt o cameră Mirrorless, adică pur și simplu fără ansamblurile de oglinzi întâlnite la D-Slr-uri, oglinzi care le fac mai mari și mai grele. Sunt fan-ul lucrurilor simple care funcționează.

Comparație între D-Slr-sus și Mirrorless-jos


Deși camera pare solidă, obiectivul standard M.Zuiko 14-42mm mi se pare construit dintr-un plastic mai ieftin, fapt mai vizibil când acesta e extins la maxim, la fel mi s-a părut că și locașul acumulatorului nu fixează foarte bine.
Iată și principalele caracteristici ale camerei :
  • rezoluție de 12,3 Mp
  • senzor CMOS de 17,3x13mm
  • domeniu ISO între 200-6400
  • stabilizator de imagine în cameră și nu în obiectiv
  • număr puncte de focalizare 11
  • display de 3 inch și 460000 dots
  • viewfinder - doar opțional
  • viteză declanșare minimă / maximă 60 sec respectiv 1/4000sec
  • video la 720p cu sunet mono(opțional se pot atașa microfoane stereo)
  • greutate de 362 grame ( mai ușor decât multe compacte)
  • dimensiuni 114x72x42 mm
 Pentru cei care vor să achiziționeze această cameră din România, cel mai mic preț l-am găsit la eMAG.ro 1839Ron.
Asta a fost tot deocamdată, sper să revin cât de curând cu impresii noi pe care să vi le împărtășesc, după o utilizare mai îndelungă a camerei. Mai jos aveți și pozele făcute de mine.








miercuri, 21 decembrie 2011

Samsung Galaxy Nexus - primul cu Android 4.0

Iată că Samsung a decis folosirea numelui deja consacrat Nexus pentru lansarea primului smartphone care include noul sistem de operare Android 4.0 cu nume deja consacrat din arta culinară și anume Ice Cream Sandwich. Cu un eran uriaș de 4,65 inch Super AMOLED o rezoluție de 1,280 x 720 un procesor dual-core la 1.2GHz, cameră principală de  5 megapixeli și secundară de 1.3 megapixeli înregistrare video la 1080p, Wi-fi 802.11a/b/g/n, USB 3.0, modul NFC(Near Field Communications), accelerometru, busola, giroscop, senzor de proximitate și barometru !? nu stă deloc rău la capitolul dotări. Nici cu memoria nu se prezintă mai slab, având  1GB RAM și 16 sau 32GB memorie internă dupa modelul lansat cu Nexus S.  Nice...
Dar cum doar hardware-ul nu e destul pentru un terminal de top, acesta vine cu ultima versiune Android, care după spusele celor de la Google e atât de diferit încăt și utilizatorii de Android pre-4.0 vor avea nevoie de ceva timp pentru a se obișnui.
Schimbările majore față de versiunile anterioare sunt :
  • interfața cu totul re-proiectată înspre multitasking și notificări
  • aplicație People nouă, care integrează  status-urile din Google + pentru prieteni, familie și colegi
  • Face Unlock, care va debloca telefonul la recunoașterea feței proprietarului. 
  • Android Beam, care folosește tehnologia NFC pentru un schimb rapid de fișiere prin apropierea a doua telefoane (similar cu aplicația BUMP prezentată de mine aici.)
  •  widget-uri cu mărime ajustabilă(opțiune oferită deja de unele ROM-uri custom)
  • introducere text și dicționar îmbunătățit
  • motor de recunoaștere a vocii îmbunătățit
  • control mai bun al traficului de net integrat în setarile telefonului
  • opțiuni noi pentru camera foto, inclusiv poze în timpul filmării și panorama
  • aplicația Galerie Foto permite editarea directă a pozelor
 







În încheiere nu pot decât să-mi doresc cât mai multe aplicații dezvoltate pe noua platformă care arată grafic foarte bine și clar, nu va fi accesibilă oricărui hardware ci doar ultimelor telefoane apărute...
Deci dacă vă doriți un Android 4.0, spargeți pușculițele și puneți la bătaie 2499 RON, preț la care e disponibil pe eMAG.ro

duminică, 18 decembrie 2011

Tableta Acer Iconia Tab A500 cu Tegra 2

Pe piața mereu în creștere și deja parcă mai dinamică decat a smartphone-urilor Android, iată o altă tabletă, care după părerea mea merită puțină atenție pentru ce oferă la acest buget de sub 1700 RON !
Specificațiile sunt cam cele standard pentru tablebele cu Tegra 2:

Procesor 250 Dual Core A9 Nvidia Tegra
Frecvența procesor: 1 GHz
Display cu rezoluție: 1280 x 800 diagonala: 10.1 inch și Multi-Touch
Memorie DDR2-1 GB
Memorie Flash integrată:16 GB
Audio: Doua difuzoare și Dolby mobile
Cititor de carduri MicroSD, pana la 32GB
Camera WEB:Principală: 5 MP Auto focus, Flash Light Secundară: 2 MP
Porturi Ieșire audio:1, USB 2.0:1, 1 x Micro USB 2.0, HDMI:1 x HDMI tip D
Comunicații: Wireless 802.11 b/g/n,Bluetooth:2.1 + EDR
3G:Nu
Baterie: Li-polymer 3260mAh
Autonomie de lucru teoretică :până la 10 ore
Greutate:700 g
Caracteristici speciale:Gyro-meter, Proximity Sensor, Light Sensor, G-Sensor, E-Compass
Dimensiuni (W x D x H):177 x 260 x 13.3 mm
Aplicații: Clear.Fi, Youtube, MusicA, nemoPlayer, Media server, Aupeo, Spinlets, Netfix, Facebook, urFooz, Twitter, SocialJogger, Skype, eReading
Singurul minus pe care îl văd la ea este lipsa 3G-ului, dar sincer să fiu e un minus mai mult la un smartphone decât la o tabletă pe care o conectăm la net mai degrabă prin wi-fi decăt prin 3G.
Ca să închei cu partea cea mai interesantă și anume prețul de doar 1679,99 RON la e-mag.
Nu arată rău deloc nici din spate, nu ? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...