Cel mai bun player Multimedia

Orice mobil smartphone trebuie sa aiba si un player multimedia capabil…musai J Am cautat recent pe Market un player bun, dar nu am gasit ceva care sa se descurce cu foarte multe formate si in acelasi timp sa aiba si o interfata foarte buna. Din aceasta cauza trebuie sa spun ca in “finala” au ajuns trei player-e.

Samsung Galaxy S

Eh, oare ce se mai poate spune astăzi la jumătate de an de la lansare despre cel mai bine vândut telefon cu Android de la Samsung? Că ține în continuare pasul cu noile apariții în domeniu și că înca impresionează cu ceea ce ofera? Cu siguranță DA.

Samsung Galaxy S II

Stacheta stabilita de modelul deja arhicunoscut si anume Samsung Galaxy S, se va ridica si mai sus o data cu lansarea modelului Galaxy S II.

Android 3.0 caracteristici si scurt review

In sfarsit se prefigureaza platforma Android 3.0, poate cea mai asteptata versiune de Android in luna Martie 2011.

Tableta HTC Flyer

Sa vedem de data asta ce tableta arunca gigantul HTC pe noul teren de lupta al tabletelor echipate cu Android. Modelul lor este echipat cu un procesor la 1.5 Ghz, memorie ram de 1Ghz, camera foto de 1.3 respectiv 5Mp care filmeaza Hd(720p).

sâmbătă, 19 martie 2011

Noutati - HTC Thunderbolt

Din nou un model de top de la HTC, modelul HTC Thunderbolt. Acesta vine "dotat" cu binecunoscuta deja interfata HTC Sense 2.0 atasata unui Android 2.2.  Are un ecran de 4.3 inch WVGA 480 x 800 Super LCD, care este cel mai mare din clasa sa. Inima sa este un procesor Qualcomm Snapdragon la 1 Ghz ajutat de  o generoasa memorie sistem de 768 Mb si  8Gb memorie interna, lucru destul de nou la HTC si mai degraba specific modelelor Samsung.. La capitolul foto si video, afiseaza o camera principala de 8 Mp cu autofocus si 2 led-uri iar pentru video-chat una de 1.3Mp, frontala, fiind capabil de filmare HD(720p).
La capitolul conectivitate, este dotat cu mai noul standard numit DLNA(Digital Living Network Alliance), un standard stabilit de Sony in 2003,  care permite transferul de informatie, wireless intre telefon si alte dispozitive compatibile, gen TV LCD, tableta, etc. O caracteristica, zic eu, demna de remarcat este sistemul de 2 microfoane cu anulare a zgomotului, pentru o calitate a sunetului imbunatatita.
Din pacate pentru noi in Romania, nu se stie o data cand il vom putea achizitiona sau care din jucatorii mari de pe piata il va promova, insa lansarea pe piata a telefonului o va face Verizon in SUA in aceasta luna(Martie).

Poate va place si:
Samsung Galaxy S II 
Noutati HTC, modelul Desire S 
Ultimul model HTC Merge

HOME



Utilitare sistem - App Monster

O aplicatie pe care o folosesc foarte des pentru dezinstalarea aplicatiilor, pe numele ei App Monster.
La deschiderea aplicatiei se deschide lista tuturor aplicatiilor instalate pe telefon. Cu un tap pe o aplicatie se deschide un meniu cu optiunile: Lansare aplicatie; Dezinstaleaza; Backup pe card si Cautare pe Market.
Din butonul Meniu se poate sorta lista tuturor aplicatiilor in ordinea crescatoare a marimii lor se poate face backup si se pot instala aplicatii noi.
Dupa parerea mea este de nelipsit de pe orice telefon Android si o recomand.
Aplicatia o gasiti pe Android Market, aici.
Screenshots:




Articole asemanatoare:
 Astrid, task manager, recomandari Top Apps.

vineri, 18 martie 2011

Nume de cod pentru versiunile de Android - leaked

Iata ca dintr-un file share de pe github au aparut numele de cod ale tuturor versiunilor de Android. Numele mi se par de la interesante la unele, pana la ciudate (umbilical cord???) la altele. Sunt tare curios daca urmatoarea versiune pentru smartphones, 2.4 se  se va numi intr-adevar Haggis?
Care vi se pare cel mai ok nume ?
-1.0
-Petit Four
-C upcake
-Donut
-Eclair
-Froyo
-Gingerbread
-Haggis
-Icelandic Icing
-Jalape\u00f1o
-Koala Krisps
-Liver
-Minced Meat
-Nuts
-Otter
-Penguin
-Quail
-Rabbit
-Salad
-Taco
-Umbilical Cord
-Vodka
-Wurst
-Xiaodianxin
-Yoghur
-Zatar
Poate va place si:
Android 3.0 caracteristici si scurt review
De ce ROOT la telefonul meu Android?
Top 10, cele mai utile 10 aplicatii pentru Android

Aplicatii romanesti - D Radio

Iata din nou o aplicatie romaneasca la review...Ea se numeste foarte sugestiv D-Radio, probabil se vrea din  engleza "The Radio", adica cel mai radio dintre radio-uri:)  Aplicatia are preinstalate si configurate 7 posturi de radio accesibile cu un simplu tap pe icoana lor. De asemenea se pot introduce si configura manual alte posturi de radio din meniul Server custom. De asemenea ca si update de la primele versiuni aparute, avem posibilitatea de a salva si inregistra o melodie favorita dar si de a folosi Auto stop intre 1 si 60 minute cu pasi de 5 minute, util pentru cei care vor sa adoarma cu muzica de la radio si telefonul in incarcator :) De asemenea o optiune utila este selectarea marimii buffer-ului cu valori intre 2 si 512kb, necesar pentru evitarea aparitiei intreruperilor. O aplicatie buna pentru cine vrea sa asculte posturi radio romanesti pe care  o recomand.
Aplicatia o gasiti pe Android Market, aici.
Ce mi-a placut: 
-usor de configurat;
-usor de definit statii radio preferate

Ce nu mi-a placut:
-apar intreruperi frecvente chiar cu buffer de 128Kb;
-doar 7 posturi de radio incluse in aplicatie

Screenshots:
Filmul youtube:

 Poate va intereseaza si:
Aplicatie download MP3
Cel mai bun player multimedia pentru android





joi, 17 martie 2011

Manager memorie - ES Task manager

Task manger-urile sunt aplicatii necesare pe orice telefon Android si ES Task manager este recomandarea mea din multitudinea de aplicatii similare gasite pe Android Market. Mie personal asta mi s-a parut cel mai OK...pur si simplu...
Aplicatia are doua TAB_uri principale:Aplicatii si Servicii...In cel de-al doilea este indicat sa inchideti aplicatii care ruleaza doar daca sunteti siguri ca stiti ce faceti, altfel riscati sa va "inghete" telefonul. O chestie foarte utila de definit din setari este "ignore list" care de exemplu daca definim player-ul audio aici, in momentul in care vom "kill" toate aplicatiile, aceasta va ramane functional, altfel si aceast se va inchide. De asemenea, este, , zic eu, utila posibilitatea de a ne defini ce anume va face widget-ul acestei aplicatii din cinci optiuni restabilite.

Ce imi place:
-usor de folosit
-usor de setat actiunile widget-ului

Ce nu  mi-a placut:
Lipsa adaugarii automate la ignore list pentru player-ele media

Aplicatia o gasiti pe Android Market, aici.
Screenshots:
Articole asemanatoare:
Aplicatii obligatorii pe orice Android

Ultimul model LG cu Android, Optimus 2X

Dupa anuntul oficial al LG din decembrie despre lansarea primulul model Android cu procesor dual core , iata ca suntem in luna martie si modelul se lasa inca asteptat, desi se asteapta aparitia in Europa in luna aceasta...
Acest model, de fapt primul smartphone Android cu procesor dual core,  este echipat cu un procesor NVIDIA Tegra 2 dual-core  la 1Ghz, ce va rula un  Android 2.2 (Froyo) cu up-grade la versiunea 2.3 Gingerbread. 
Modelul LG Optimus 2X va avea un ecran de 4 inci, 2 camere, cea frontala pentru video-call de 1.3Megapizeli iar camera principala de pe spatele telefonului va avea 8 Megapixeli si va oferi filmare 1080p la 24fps si 720p la 30fps. Memoria interna disponibila este de 8GB iar memoria sistem este de 512 Mb. De asemena ofera iesire TV prin HDMI si sustine Adobe Flash.
Ce-i drept, ca si specificatii este impresionant, ramane de vazut cum este "real life" unde nu doar puterea procesorului conteaza...

In poza de mai jos e o comparatie foarte interesanta intre puterea acestui procesor dual core si fostul lider in benchmark-uri pana nu demult, varful de top Nexus One.

Update 16 aprilie 2011- E-mag a introdus modelul la ofertă, aici


 
 Articol asemanator, aici.

Android a devenit si in SUA cel mai popular OS mobil

Conform statisticilor, Android-ul a doborat si ultimul bastion unde Blackberry si Iphone-ul erau mai populare si anume acasa la Apple, in SUA. Conform companiei de statistici Nielson, Android detine 31.2% din piata, urmat de RIM cu 30.4% si pe locul 3 se situeaza Apple cu o cota de piata de 24.7%
Cifrele statistice confirma cea mai fulminanta ascensiune, de la o cota de 7.1% in ianuarie 2010 !
Sursa aici.

Poate va intereseaza si: 



miercuri, 16 martie 2011

Aplicatii romanesti - Trivia

Iata din nou o aplicatie romaneasca, pe numele ei Trivia. Este un joc cu intrebari de cultura generala avand o limita de timp pe care ne-o putem defini fiecare, in functie de cat de increzatori suntem in cultura noastra generala. Sunt disponibile urmatoarele optiuni in aplicatie: Joc nou, Setari, Clasament-care este online, Propune intrebare-unde puteti voi inregistra o intrebare si Iesire. Are doar mod text dar chiar si asa te tine "in priza" pe durata timpului de joc.
Aplicatia o gasiti pe Android Market, aici.
Screenshots:


Articole similare: Aplicatii romanesti - Ron Exchange Rates

Samsung Galaxy S II

Stacheta stabilita de modelul deja arhicunoscut si anume Samsung Galaxy S, se va ridica si mai sus o data cu lansarea modelului Galaxy S II. Dupa tendinta stabilita de modelul LG Optimus 2x, prin introducerea modelului cu procesor dual core, iata ca si Samsung face acest pas. Acest telefon are pe langa acest procesor performant si 1 Gb de memorie sistem (vechiul meu laptop avea la fel :)), camera de 8Mp cu filmare full Hd(1080p) si Android 2.3 Gingerbread. Samsung a implementat aici interfata proprie TouchWiz 4.0 si include aplicatiile  multimedia Social Hub, Readers Hub, Game Hub si Music Hub.

marți, 15 martie 2011

Aplicatii romanesti - Ron Exchange Rates

Iata inca o aplicatie romaneasca pe care o folosesc destul de des, mai ales in preajma scadentei ratelor. Deosebit de util este widget-ul pe care il configurezi pentru valuta care te intereseaza( la mine euro). Se pot adauga la Favorites oricare din monezile nationale disponibile cu o apasare lunga pe icoana si se afiseaza istoricul monezii respective cu o apasare scurta.
In concluzie, o aplicatie utila pe care o recomand.
Aplicatia o gasiti pe Android Market, aici.
Screenshots:

Poate va intereseaza si :Astrid - task list manager (to do list)

Noutati HTC, modelul Desire S

Nu usoara va fi misiunea urmasului lu Htc Desire si anume modelului Htc Desire S, care ca orice succesor trebuie sa aduca imbunatatiri fata de popularul deja HTC Desire.
Modelul Desire S, va rula un Android 2.3 (Gingerbread) si cunoscuta interfata HTC Sense cu cele 7 home screen-uri deja cunoscute. Modelul este "sculptat" dintr-un singur bloc de aluminiu lucru care ii confera o eleganta si un design aparte.  Procesorul folosit de HTC la acest model este un Snapdragon la 1Ghz, fiind ajutat de 768 Mb! memorie sistem iar telefonul va fi  capabil de inregistrare video in format HD(720p). Ca noutate, telefonul se "lauda" cu live wireless streaming (transmite wireless informatie multimedia catre un TV capabil de conexiune DLNA)
Lansarea lui este asteptata in trimestrul 2 al acestui an si sunt sigur ca este foarte asteptat...
Poze oficiale:

luni, 14 martie 2011

Aplicatie download MP3

       Deoarece  ascult multa muzica pe telefon, de la Youtube si D-Radio, pana la muzica in format MP3 descarcata cu aplicatia numita MP3 Music Download.
Are o interfata simpla pentru cautare si descarcare de fisiere MP3 free. Are de asemenea integrate si top-uri muzicale  si are de asemenea optiunea de a reda si versurile pieselor.
Aplicatia o gasiti pe Android Market, aici.
Screenshot-uri oficiale:

duminică, 13 martie 2011

Tableta HTC Flyer

  Sa vedem de data asta ce tableta arunca gigantul HTC pe noul teren de lupta al tabletelor echipate cu Android.
Modelul lor este echipat cu un procesor la 1.5 Ghz, memorie ram de 1Ghz, camera foto de 1.3 respectiv 5Mp care filmeaza Hd(720p) si ecran de 7.7 inch cu rezolutie de 1024x600 pixeli. De asemenea tableta dispune de 32 Gb capacitate de stocare interna si Htc a introdus o facilitate noua la aceasta tableta si anume un stylus senzitiv, descris ca HTC Scribe. Acesta este capabil sa selecteze si sa transfere catre alte aplicatii continutul selectat ca text sau imagine. Sistemul de operare va fi o versiune de Android modificata pentru eficienta imbunatatita la tablete si anume Android 2.4. La capitolul conectivitate multimedia, tableta poate reda contint audio/video catre un TV sau alt device compatibil DLNA(Digital Living Network Alliance).
Desi dotat cu ecran de 7.7 inch fata de concurenta reprezentata de Samsung Galaxy Tab si Apple Ipad dotate cu ecrane de 10 inch, modelul de la HTC isi ia rolul in serios si lasa o impresie foarte buna.
In mod sigur piata tabletelor va fi noul teren de joaca al acestor giganti in materie de gadget-uri, iar noi nu putem decat sa stam cu sufletul la gura asteptand urmatoarea aparitie si calculandu-ne bugetul personal :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...