Cel mai bun player Multimedia

Orice mobil smartphone trebuie sa aiba si un player multimedia capabil…musai J Am cautat recent pe Market un player bun, dar nu am gasit ceva care sa se descurce cu foarte multe formate si in acelasi timp sa aiba si o interfata foarte buna. Din aceasta cauza trebuie sa spun ca in “finala” au ajuns trei player-e.

Samsung Galaxy S

Eh, oare ce se mai poate spune astăzi la jumătate de an de la lansare despre cel mai bine vândut telefon cu Android de la Samsung? Că ține în continuare pasul cu noile apariții în domeniu și că înca impresionează cu ceea ce ofera? Cu siguranță DA.

Samsung Galaxy S II

Stacheta stabilita de modelul deja arhicunoscut si anume Samsung Galaxy S, se va ridica si mai sus o data cu lansarea modelului Galaxy S II.

Android 3.0 caracteristici si scurt review

In sfarsit se prefigureaza platforma Android 3.0, poate cea mai asteptata versiune de Android in luna Martie 2011.

Tableta HTC Flyer

Sa vedem de data asta ce tableta arunca gigantul HTC pe noul teren de lupta al tabletelor echipate cu Android. Modelul lor este echipat cu un procesor la 1.5 Ghz, memorie ram de 1Ghz, camera foto de 1.3 respectiv 5Mp care filmeaza Hd(720p).

duminică, 27 noiembrie 2011

Canon SX 210is - compact cu zoom

 

In sfarsit dupa multe cautari si multe review-uri citite , m-am hotarat la Canon SX210IS,
camera care se incadra in bugetul propus de 1000 RON.
Ca si cerinte principale aveam:
-      Zoom de cel putin 10x
-      Autofocus decent ca viteza si precizie
-      Filmare 720p cu sunet stereo
-      Marime si greutate decente
-      Autonomie acumulator ok
 
Pe lista mea au mai fost Panasonic FZ38-model scos din fabricatie si Sony HX-1 cu aceeasi soarta,
ambele modele fiind un pic mai “bulky” decat Sx210is-ul.
Ce mi-a placut la Sx210 pe langa cerintele care le-am avut deja este faptul ca ai control 100% manual si desi nu sunt “maestru” intr-ale fotografiei deja dial-ul este mai tot timpul in mod P-program sau AP-aperture priority.
Pentru doritori, camera am achizitionat-o de pe debo.ro aici la un pret mai bun decat omniprezentul eMAG.ro la o diferenta de peste 100RON (la data achizitiei). 



Ca impresii generale, camera focalizeaza decent in lumina normala dar si la indoor unde ajuta mult led-ul de autofocus. Camera are multe setari si moduri de fotografiere, pe care le puteti experimenta, dar din pacate, ca orice camera din categoria “compacte” din cauza marimii fizice a senzorului de imagine, nu va puteti aventura la un ISO mai mare de 400. Deci daca va asteptati sa faceti poze low-light aceasta nu e camera cea mai indicata...
 
La capitolul filmare m-a surprins placut viteza de focalizare in timpul zoom-ului si in general calitatea filmarii 720p cu sunet stereo. Din pacate sunetul din timpul zoom-ului este captat de microfoane, deci e indicat eventual un zoom in pasi si nu din wide in tele fara oprire.
Camera in general are setari si moduri de fotografiere user-friendly si consider ca e ok pentru un nivel de incepator fara foarte multe pretentii in fotografie dar si pentru cei care vor control manual.
In concluzie este o camera decenta, dar sfatul meu este sa luati in considerare camerele cu senzor C-MOS gen SX220 HS sau SX230HS, care are in plus si modul GPS pentru geo-tagging. In aceeasi clasa este si Panasonic TZ18/20 sau Nikon S9100 la fel dotate cu senzori C-MOS, dar si putin mai scumpe.
 
Alegerea va apartine...

Ce mi-a placut
          -design compact
          -zoom decent
          -moduri si setari manuale
Ce nu mi-a placut

          -pozitia butonului de ZOOM
          -calitatea pozelor in mod AUTO (e totusi o camera point and shoot...)
          -senzor CCD nu foarte sensibil in low light

 
p.s. intre timp m-am hotarat la un micro four/thirds, si vreau sa vand canon-ul....deci pentru doritori ma gasiti la contact...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...