vineri, 25 martie 2011

Drink Water, sau cum sa bei suficienta apa

 Cu totii stim cat de important este sa bem zilnic cantitatea suficienta de lichide si anume 3 litri/ zi recomandat pentru barbati si 2.2 litri/zi pentru femei. Eu unul nu beau foarte multa apa, dar dupa acest mic studiu legat de importanta hidratarii cred ca o sa cresc cantitatea de apa ce o voi bea zilnic.
Deoarece corpul uman contine aproximativ 60% apa si fiecare componenta a corpului are nevoie de apa pentru a elimina toxinele, transporta nutrientele si a hidrata nasul urechile si gatul nostru.
Si ca sa continuam lectia de biologie incepem cu putin "reverse engineering" si anume trebuie sa vedem unde si cum elimina corpul nostru apa.
Prin urina in medie un adult elimina aproximativ 1,5 litri pe zi. Mai pierdem aproape inca un litru prin respiratie, transpiratie si miscari ale intestinelor. Mancarea pe care o consumam zilnic reprezinta cam 20 la suta din aportul total de lichide, asa ca daca vei consuma 2 litri de apa sau alte bauturi pe zi , impreună cu dieta ta normala, vom inlocui lichidele pierdute in organism.
Sper ca nu v-am plictisit foarte tare pana aici, dar sper ca v-am facut sa va ganditi serios in legatura cu importanta hidratarii corpului. 
Acum sa trecem la ceva mai interesant, la aplicatia numita Drink Water, aplicatie pe care o gasiti pe Android Market, aici.
Aplicatia nu poate fi folosita decat ca widget si ne arata numarul de pahare baute, o statistica utila saptamanala cu numarul de pahare de apa baute pe zi, si un ultimul buton pentru setarile aplicatiei.

De aici putem seta numarul de pahare(target-ul) zilnic cu optiune de reminder si un jurnal (drink journal) unde putem introduce cu detaliu de ora si minute momentul in care am baut apa.
Recomand aceasta aplicatie si un consum corect de apa pentru o hidratare corecta a organismului nostru...


Poate va mai place si :

Alarmdroid-o aplicatie de alarma performanta;
Toate versiunile de Android;
Lookout antivirus-Droid dream killer.

HOME

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...