duminică, 10 aprilie 2011

Pfinance - aplicația financiară completă

După multe căutari pe market și după multe recenzii online citite m-am hotârat sa instalez Pfinance. Vreau să va spun că deși am mai testat și alte aplicații similare din punctul meu de vedere este cea mai bună și cea mai completă aplicație financiară. Principiul aplicației este foarte simplu și se bazează ca și în contabilitate pe intrări și ieșiri sau Income și Expense. La Income introducem veniturile(la mine doar salariul), cu multiple opțiuni de introducere, categorii, platitori, etc. iat la Expense introducem cheltuielile, la fel cu foarte multe categorii și opțiuni. Foarte utilă mi s-a parut posibilitatea de a defini mai multe conturi, de exemplul lei sau valută, utilă pentru cei care păstreaza economiile și în alta monedă decăt RON sau pur și simplu ai nevoie de opțiunea asta într-o delegație. Aplicația e structurată în 4 tab-uri și anume :

  1. Finance, unde gasim Expense Manager-ul și multe alte utilitare care sunt utile pentru calculat dobânzi, bacșiș-uri, cursuri de referință sau hot deals de pe principalele site-uri de comerț online și altele;
  2. Portofolio, unde găsim informații cu indici bursieri și ne putem defini piețele de interes;
  3. Markets, unde putem selecta principalii indici financiari de pe piețele internaționale;
  4. News, unde găsim principalele știri business de la Google sortabile pe țari
Aplicația Pfinance o găsiți pe Android Market, aici și ar trebui să fie instalată pe fiecare telefon cu Android fiind   inclusă și în pagina Top Apps.

Screenshots oficiale:








 Mi-a plăcut:
  • foarte ușor de folosit
  • foarte complexă pentru o aplicație gratuită
  • se pot configura conturi multiple(de ex. pentru ron, valute, etc)
Nu mi-a plăcut:
  • căteodată la accesarea tab-urilor care necesită acces online aplicație se închide
  • widget-ul existent afișează doar Stocks-pentru portofolii și indici bursieri, Currency-pentru conversia valutară și Futures-pentru prețurile materiilor prime cerealelor și a altor bunuri lipsind opțiunea de a adăuga venituri sau scădea cheltuieli.
Filmul youtube:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...